Kedves Tünde, A borsmentát évente kétszer, hosszabbra kinyúló ősz esetén háromszor is le lehet szüretelni egy év alatt. Az első levágást akkor ajánlott végrehajtani, amikor az első bimbók megjelennek, vagy a növény legalsó levelei sárgulni kezdenek. Ekkora a megfelelő helyre telepítet növény már legalább kétarasznyi magas. A második, és harmadik szüretelésre is a hasonló fejletségi állapot elérésekor kell sort keríteni. Napszak szempontjából a reggeli órákat ajánlják a szakértők. A sarlóval, vagy kaszával levágott szárról ezután kézzel kell leszedni a leveleket, és szárítani. Szárastól is alkalmas teának, de ha elég mennyiségű levelet sikerül gyűjteni, akkor jobb minőségű ital forrázható csak a levekből. A lefosztott szárakat még ekkor sem kell eldobni, gyógyfürdőzéshez, potpurihoz és sok más egyébre is használható.Sok sikert!