Kedves Istvánné, A tormalevél felhasználásának a konyhában (mint sok más egyébnek) csak a fantáziánk szab határt. Legelterjedtebb a töltött tormalevél, de ezenkívül zsenge levelei salátákban, mártásokban, öntetekben és turmixolt zöld italokban használhatóak , kicsit nagyobb levei savanyítva is ízletesek. Mivel az idősebb levelek elég nagyok, így tálashoz is fel lehet használni, például egy omlett alá, vagy pároláshoz, ha a párolandó ételt (pl halat ) belecsomagoljuk. Mint fennebb is említettem, csak kreativitás kell hozzá. Ezenkívül egyes biokertészek szerint növényvédő szerként is használható. A fél kilónyi tormalevelet 10 liter vízzel kell leforrázni, majd az oldattal kihűlés után a virágzást megelőzően, és a virágzás ideje alatt a gyümölcsfákat permetezni a monília megelőzésének érdekében. Személy szerint soha nem próbáltam, így hatékonyságáról nem tudok referálni.Sok Sikert!