2010. június 22. Kedd
  3 Válasz
  9.2K Megtekintés
Szép jó napot kívánok!Azt szeretném megtudni,mire jó a tormalevél.Azt tudom,hogy gyerekkoromban édesanyám nagyon finom töltött káposztát csinált belőle.lehet e még másra is használni.T:Kissné
14 évvel ezelőtt
·
#7775
Válasz elfogadva
Kedves Istvánné, A tormalevél felhasználásának a konyhában (mint sok más egyébnek) csak a fantáziánk szab határt. Legelterjedtebb a töltött tormalevél, de ezenkívül zsenge levelei salátákban, mártásokban, öntetekben és turmixolt zöld italokban használhatóak , kicsit nagyobb levei savanyítva is ízletesek. Mivel az idősebb levelek elég nagyok, így tálashoz is fel lehet használni, például egy omlett alá, vagy pároláshoz, ha a párolandó ételt (pl halat ) belecsomagoljuk. Mint fennebb is említettem, csak kreativitás kell hozzá. Ezenkívül egyes biokertészek szerint növényvédő szerként is használható. A fél kilónyi tormalevelet 10 liter vízzel kell leforrázni, majd az oldattal kihűlés után a virágzást megelőzően, és a virágzás ideje alatt a gyümölcsfákat permetezni a monília megelőzésének érdekében. Személy szerint soha nem próbáltam, így hatékonyságáról nem tudok referálni.Sok Sikert!
14 évvel ezelőtt
·
#7775
Válasz elfogadva
Kedves Istvánné, A tormalevél felhasználásának a konyhában (mint sok más egyébnek) csak a fantáziánk szab határt. Legelterjedtebb a töltött tormalevél, de ezenkívül zsenge levelei salátákban, mártásokban, öntetekben és turmixolt zöld italokban használhatóak , kicsit nagyobb levei savanyítva is ízletesek. Mivel az idősebb levelek elég nagyok, így tálashoz is fel lehet használni, például egy omlett alá, vagy pároláshoz, ha a párolandó ételt (pl halat ) belecsomagoljuk. Mint fennebb is említettem, csak kreativitás kell hozzá. Ezenkívül egyes biokertészek szerint növényvédő szerként is használható. A fél kilónyi tormalevelet 10 liter vízzel kell leforrázni, majd az oldattal kihűlés után a virágzást megelőzően, és a virágzás ideje alatt a gyümölcsfákat permetezni a monília megelőzésének érdekében. Személy szerint soha nem próbáltam, így hatékonyságáról nem tudok referálni.Sok Sikert!
14 évvel ezelőtt
·
#8381
Torma étkezési célra, ipari torma, egyenként csomagolt étkezési torma, torma szaporítóanyag ( dugvány ), tormából készült termékek, receptek:http://www.torma.hu és http://www.konzervker.hu
14 évvel ezelőtt
·
#8452
Kedves Kissné!A tormalevelet a Nagymamám és az Anyukám töltikéhez is használta.Leforrázva a vastag eret kivágva megtölteni /izlés szerint fűszerezett darálthús-rizs massza/ és sós vizben kifőzni.Hozzá sóska mártás illik.Belepakolni a kifőtt töltikéket a sóskába, egyet rottyan, és királyi étek.Jó étvágyat. Éva
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.