Kedves László, Nem minden szabadforgalmú gyomirtó szer glifozát tartalmú, vannak szelektív gyom irtószerek is, de konyhakertben a vegyszerek minden fajtáját kerülni kel. Konyhakertről van szó, megenni készülünk azt amit vegyszerezünk! Ennél már csak az a rosszabb amikor a gyógynövényeket akarunk vegyszerezni!Ha már a kapálásra, gyomlálásra nincs ideje, akkor próbálkozzon a talajtakarással (akár fólia, aprított szalma, komposzt tőzeg, újságpapír stb), és talajlazításkor (őszi-tavaszi ásás, gépi kapálás stb.) igyekezzen minél több gyökeret kiszedni a talajból. Három-négy év rendszeres gyomlálás mellett garantáltan meg lehet szabadulni a taracktól (és más makacs évelő gyomoktól)vegyszer használata nélkül. Megjegyzem, hogy ezzel szemben, ha egyszer vegyszert használt legalább hét évnek kell eltelnie utána, hogy a talaj vegyszermentesnek mondható legyen.Sok sikert!