By Vendég on 2012. szeptember 13. Csütörtök
Posted in Gyümölcs
Válaszok 1
Kedvelések 0
Megtekintések 4.1K
Értékelés 0
Az idei évben az Althan ringlóm az éréssel egy időben a húsállománya megbarnult és élvezhetetlenné vált. Kérdésem az, hogy ennek mi az oka, hogyan lehet a jövőben megelőzni a bajt? De néhol a Csacsanszka rodna fajtánál is előfordul.
A húsbarnulás oka valószínűleg kalciumhiány, de a nitrogén-túladagolás is okozhat ilyen tünetet. A kalciumhiányt okozhatja a szárazság, a túlzott műtrágyahasználat (kálium és foszfor is), illetve a talaj savanyú kémhatása. Legtöbbször a szárazság az ok, a többiek nagyon ritkán fordulnak elő. A gyógyítás módja tehát az öntözés vagy kalciumtartalmú lombtrágya kipermetezése, de csak megelőzőleg működnek.
·
12 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post