By Vendég on 2012. október 27. Szombat
Posted in Gyümölcs
Válaszok 1
Kedvelések 0
Megtekintések 4.6K
Értékelés 0
Kertünkben több fajta dió van, hosszúkás termésű, kisebb, nagyobb..., és van egy fa, amelynek nem "csuklik ki" a termése, tehát burkával együtt hull le, rárohadva, és belül sajnos nem szép, illetve nem ehető. Mi lehet ennek az oka? Lehet rajta segíteni? Szép nagy fákról van szó, sajnos nem tudom milyen idősek pontosan, de 10 évnél biztosan öregebbek. Mennyit kellene teremniük? Idén három fán lett összesen kb. 1 zsáknyi termés. Ez jó? Mi befolyásolhatja a mennyiséget?
Úgy vélem a leírása alpján, hogy magról kelt diófái vannak, amelyek lassan, 14-16 éves koruk után kezdenek jelentős mennyiségű termést adni, és nagyon változó minőségűek, sőt inkább rossz változatokkat találhatunk (mint például a kérdéses fajta). Ritka a jó fajta. Azt gondolom, ki kell vágni ezt a rosszat.
·
12 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post