By Vendég on 2012. augusztus 16. Csütörtök
Posted in Gyümölcs
Válaszok 0
Kedvelések 0
Megtekintések 4.3K
Értékelés 0
Sziasztok! Borkészítésben szeretnék segítséget kérni. Kezdő vagyok 2 éve ültettünk a kertbe új szőlőket, plusz a régiből is maradt még, így idén úgy néz ki, hogy tudok bort készíteni. Elég sok könyvet megnéztem, de vannak sötét foltok. A bogyózás-zuzás, kénezés, illetve a héjon erjesztés 3-4 óráig nagyából érthető számomra. Az erjesztés pontos menetét viszont sehol sem láttam. Üvegballonba tenném a mustot, várnék egy napig, majd felraknám a kotyogót. A kérdésem, hogy mikor kell lefejteni, a fejtésig a forrás befejezését követően, de még a fejtés előtt kell-e teletölteni a ballont, vagy csak utána, mert a kotyogó megvédi a bort. Ha közben kell utántölteni, akkor a még zavaros bort kell összeöntögetni? Meddig maradjon rajt a kotyogó? Válaszokat előre is köszönöm.
View Full Post