By Krammer Katalin on 2016. április 16. Szombat
Posted in Gyümölcs
Válaszok 3
Kedvelések 0
Megtekintések 15.9K
Értékelés 0
Kb 10 éves cseresznyefánk április 16-án még nem virágzott ki. Májusban szokott teremni. Van még remény?
Kedves Katalin! A cseresznyefák már mindenhol levelet is fejlesztettek, melyek 2-3 cm-es méretűek, jól láthatóak, és virágbimbók is megjelentek, a korai fajták már virágoznak. A képeken a fakorona részletei távoliak, de úgy látom, hogy nem hajtott ki. A fa esetleges kipusztulásáról hitelesen csak a akkor tudok nyilatkozni, ha küld a fakorona ágáról közeli képet, amin az ágon láthatók a rügyek: ha duzzadtak, belül zöldek, akkor még élnek, ha a rügyek szárazak, már nem élnek. Tavaly ősszel a cseresznyefa lombján nem vett észre semmi furcsát, a korábbitól eltérőt? Tavaly bőven termett? Üdvözlettel: Növénydoktor
·
8 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Köszönöm válaszát! Próbáltam a rügyekről és a rügy belsejéről fotót csatolni. Tavaly bőven termett a fa. Mézgásodott kicsit a törzse, más furcsaságot nem tapasztaltunk.
·
8 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
A már színesedő virágrügy és a levélrügy is él a fotóin, még reménykedhet. De valami érhette a fát, ami a fa fejlődését lelassította. A fa törzsén a mézgásodásnál a talajhoz közeli részen nem látszanak lárvarágások és ürülékei?
·
8 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post