A rendesen megaszalt, kiszárított gyümölcsnek nem szabad megpenészedni. Anno én is elkövettem azt a hibát, hogy az aszalványokat vászon- és tüllzacskóba raktam az első évben, ki is kellett dobni az egészet a molyok miatt. Azóta csak nejlonzacskóban tartom, minden gond nélkül. Ha egerek is hozzáférnek, akkor meg befőttesüveg a jó választás. De nem vászonnal lekötve, mert a molyok rápetéznek, és a hernyóik átrágják magukat az aszalványhoz.Az elektromos aszalógép szokott olyat csinálni, hogy a külső réteget nagyon megszárítja, a belseje meg nedves marad. Ilyenkor még 1-2 hét utószárítás a padláson, egérmentes helyen, és lehet zacskózni. Ha ezalatt megtalálják a molyok, akkor meg be a fagyasztóba egy hétre.Nashi: nem jó dolog, hogy ennyire tavaszt éreznek. Az új hajtások miatt fellazulnak a szöveteik, és elfagyhatnak. Szerencsére nem fagyérzékeny növények, és az új hajtások kivételével valószínűleg ez nem fog megtörténni, de azért nem szabad fokozni a növekedést. Az öntözést szerintem már el lehet hagyni, vagy legalábbis lecsökkenteni, és legfeljebb az első esőig folytatni. Most már nem lesz olyan nagy a párologtatás, csak néhány meleg napot jósolnak erre az évre.A közeledő lehűlés miatt a fák meg fogják érezni az őszt, és leállnak a növekedéssel, elkezdik beérlelni hajtásaikat. A viszonylagos szárazon tartással, a növekedés leállításával erre lehet felkészíteni őket, hogy minél jobban beérjenek a szöveteik.A virágbimbóknak nincs jelentőségük, addig nem terhelik a fát, ameddig nem nagyok a termések. Nagyok pedig nem lesznek, mert elfagynak másfél-két hónap múlva.