By Vendég on 2013. január 19. Szombat
Posted in Zöldség
Válaszok 2
Kedvelések 0
Megtekintések 7.5K
Értékelés 0
probléma lehet e ,hogy ha több fajta sütőtököt illetve dísz és egyéb tököt közel ültetek egymáshoz. továbbá megoldás e ha a mély trágyázás elmaradt és csak műtrágyát szórok majd a földre? vagy kötelező ültetéskor komposzttal ágyazni?
Tisztelt Norbert!Én azt tapasztaltam, hogy a tökfélék egymás közelében kereszteződnek és hibrid termést hoznak, ezért óvatos lennék azzal a közel ültetéssel! Ráadásul a méhecskék és egyéb porzást segítő rovarok még távolabbra is közvetíthetik a virágport.Bár lehet, hogy csak az én spárgatök és cukkini, valamint kúszó dísztök és kúszó sütőtök egyedeimre volt ez jellemző.Remélem, valamennyire segítettem.Tiszteletttel:Mária
·
11 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Olyan értelemben gond a közeli ültetés, hogy nem szabad magot szedni, mert semmirevaló hibridek lesznek belőlük. Azaz venni kell magot minden évben.De az adott évben a termésekkel nem lesz semmi baj.A töktermelők 99 %-a nem használ komposztot, úgyhogy a műtrágya bedolgozása is megfelelő, ha amúgy tűrhető állapotú a termőterület. Azért ősszel majd nem árt egy trágyázás.
·
11 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post