By Vendég on 2013. szeptember 10. Kedd
Posted in Zöldség
Válaszok 2
Kedvelések 0
Megtekintések 15.1K
Értékelés 0
A felmagzott fokhagyma szárának felső végén található, kb. 20 darab maggal mit kell csinálni, ha fokhagymát akarok termelni? Válaszukat előre is köszönöm! Záray Emil
Kedves Emil,ha fokhagymát szeretne,akkor szerezzen be inkább szép,dundi gerezdekkel gazdagon rendelkező fokhagymafejeket.Sokkal könnyebb dolga lesz vele.Egy fokhagymafejben 10-13 db gerezd vagyon,így a terület függvényében /gondolom kis házikertben gondolkodik/ kétmaroknyi hagymafej elegendő lehet.És mostanság lehet is elduggatni.Az ősszel duggatott hagymák többet teremnek,mint a tavaszi ültetésűek,viszont rosszabbul tárolhatóak.Magról is lehet vetni,de ekkor figyelni kell rá és a megjelenő magszárakat időben ki kell törni,ha szép termést szeretnénk.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Így van, nem nagyon érdemes meghagyni a magszárat, mert a lenti gerezdek akkor nem nőnek semmit.Biztos, hogy mag termett? Nem pedig apró gerezdek (bulbillik) vannak a szárakon?Ezeket - ha jól gondolom, őszi fokhagymáról van szó, azokon szokott ilyen lenni - mielőbb el kell duggatni. Valószínűleg nem hoznak fogyasztásra alkalmas nagy fejeket egy év alatt.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post