2013. szeptember 11. Szerda
  2 Válasz
  3.7K Megtekintés
Hogyan lehet házilag hónapokig /vagy tovább/ eltartható alma ivólét, esetleg szörpöt készíteni?
11 évvel ezelőtt
·
#15102
A tuti a kétszeri lepárlás. :-) Onnantól korlátlan ideig eltartható. A szörp már kicsit bonyolultabb. A kugliba beütve sok recept van a neten. Pl. almalé télire stb.
11 évvel ezelőtt
·
#15170
Kedves Zsolt, mi itt Erdélyben évek óta a következőképpen járunk el. Az almát pépesre daráljuk, majd szőlőpréssel kipréseljük. Aztán azonnal minden literhez egy gramm nátrium-benzoátot adagolunk. Jól összekeverjük, leszűrjük és palackozzuk. Húsvétig is eláll.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.