By Vendég on 2013. november 01. Péntek
Posted in Gyümölcs
Válaszok 2
Kedvelések 0
Megtekintések 8.5K
Értékelés 0
Vásároltunk egy házat, aminek kertjében gyümölcsfák vannak. Az utcai kerítésben van egy öregnek tűnő körtefa. A termése sárga, lédús és lepotyog a fáról. A kérdésem az volna, hogy hogyan tudjuk azt megállapítani, hogy érdemes-e az új kerítésünk építése során megtartani, kikerülni ezt a fát, mert nagy valószínűség szerint még hosszú évekig teremni fog vagy esetleg már az utolsó éveit éli. Köszönöm válaszukat!
Amikor hörögve kapkodja a levegőt, akkor valószinűleg agonizál. :-) Soha nem lehet tudni, hogy mennyit fog még élni. Nemrégiben egy több száz éves almást fiatalitottak meg és forditottak ismét termőre. Lehet, hogy az új keritést is túl fogja élni.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Meg kell mutatni valakinek, aki ért a gyümölcsfákhoz.Neten keresztül kilátástalan dolog érdemi választ várni...Ha nincs tele száraz részekkel, akkor valószínűleg eléldegél még egy darabig.A levélhullás előtt még írhattam volna, hogy meg kell vizsgálni a lombot, ha minden részen egyforma méretű és színű a levél (és ez a szín nem sárga vagy barna, és a méret is fajtára jellemző), akkor még jó állapotban van. De hogy meddig, azt csak Isten meg a farontó lepke hernyója tudja megmondani.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post