HELLOSZJA.hu

Kérdés-Válasz Gyümölcs


  zrena csaba Minden más

Savanyú talaj

  Kiemelt   Megoldott

Savanyú talaj készítéséről ha tudna valaki nekem felvilágosítást adni,nagyon köszönöm!

 • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
  A tévedés jogát fenntartva és remélehetőleg, nem több köbméter savanyú földre van szüksége. Ebben az esetben az a megoldás, hogy sapkát, sálat vesz fel az ember és elindul a boltba és megvásárolja a neki tetsző kémhatású virágföldet. A savanyú A jelzésű. Viszonylag nagy kiszerelésben is árulják. /50 liter/Amennyiben ez nem felel meg, akkor házilag is előállitható, de szerintem drágábban fog kijönni az ember, ha minden egyes alkotórészért külön-külön szaladgál. Aztán ott van még a kontroll, hogy milyenre állitottuk be. A ph mérők sem olcsó mulatságok, még a papir alapúak sem, bár vöröskáposzta levéből is lehet indikátort gyártani, csak kérdés, hogy megéri-e a sok macera.Mégis ehhez ragaszkodva, a keresőbe begépelve, hogy savanyú virágföld előállitása lesznek receptúrák. További szép napot és sok sikert.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (3)
  • · Deilinger Dávid · Vissza a tetejére
   Kis mennyiségre (1-2 növény számára) vagy nagy mennyiségre (1000 m2 felett) gondol?Milyen növénynek kell?
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
   A talaj savanyuságát annak pH értékével jellemzik. Minden talajt savanyunak tekintenek, amelyiknek 7,0 alatti a pH értéke. Tőzeggel savanyítják a talajokat, és különböző pH értékű tőzegeket árusítanak, zsákolva is. A tőzeg pH értéke határozza meg, hogy mennyi tőzeget kell az egyébként általában lúgos, vagy semleges kémhatású talajokhoz keverni a kívánt pH érték eléréséhez. A már kiültetett növény talajának felszínére terített tőzeg is savanyítja a talajt a bemosódó víz segítségével. Ecetes vízzel végzett öntözéssel is elérhető a savasítás.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · zrena csaba · Vissza a tetejére
   Nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek!1 áfonya bokrot szeretnék ültetni és azt olvastam hogy savanyú talajban terem a legjobban!Még egyszer köszönöm mindenki segítségét!
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére