Meg lehet csinálni, hallottam már ilyet, hogy valaki előnevelte a hagymát és kipalántázta. Így a hosszabb tenyészidő okán nagyobbra, akár rendes, kifejlett étkezési hagymává is megnőhet. (Ellentétben a szokásos módszerrel, hogy az első évben dughagymát nevelni, a következő évben ebből étkezési méretet.)Természetesen, az ilyen palántázós módszer idején is meg kell felelni a hagymanövény igényeinek, azaz nem lehet túl meleg és sötét helyen nevelni, stb.Különösebb hasznát én a dolognak nem látom, de szórakozásnak megteszi.Az ilyen előnevelős módszerrel inkább az óriáshagymáknál szoktak élni, amikor versenyekre készítik a növényeket, mivel ott pénz és munka nem számít.Hagymamag előállítása:1. év: magot elvetni, nyáron, mikor beértek, kiszedni a hagymákat, és eltárolni fűtetlen helyen.2. év: a hagymákat elduggatni, és nyáron a beérett termésfejeket leszedni, mielőtt kiszóródnának a magok. Némi utólagos szárítás után a magot kidörzsölni.