By Vendég on 2010. november 30. Kedd
Posted in Gyümölcs
Válaszok 3
Kedvelések 0
Megtekintések 4.4K
Értékelés 0
Van egy viszonylag öreg mandulafám a most vásárolt kertemben. Az idén rengeteg termés volt rajta , elég aprók is lettek.A mandula ehetetlenül keserű.A kérdésem az, hogy ennek mi lehet az oka? Érdemes tovább tartani?
Kedves kérdező!Mint írja:a mandula ehetetlenül keserű.Ez nem véletlen.A keserű mandula ugyanis ciánt tartalmaz,ami erős méreg.Egy-két db-tól nem lesz bajunk,de inkább kerüljük el a fogyasztását.Üdv.Kis János
·
14 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Vesd el és a kikelt magoncokba tudsz oltani csonthéjasokat,
·
14 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Kedves Kertbarát!Hát azért keserű a mandula mert van édes belű és keserű belű mandula.Csak az édes belű ehető.Ilyeneket árulnak a gyümölcsfa kereskedésekben.Kis János kertbarátunk szakszerűen leírta,hogy miért nem szabad enni a keserű magvú mandulából.Kedvescimbora kertbarátunknak pedig volt a felhasználásra egy jó ötlete.De ehhez már szakértelem kell.Nem tudom,hogy a madarak megeszik e a keserű mandula belét? Ha nem akkor az a fa csak dísznek jó,amikor virágzik.Hát én megszabadulnék tőle és ültetnék helyette valamilyen másik gyümölcsfát!Üdv:Feri :sad:
·
14 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post