By Vendég on 2012. április 09. Hétfő
Posted in Növényvédelem
Válaszok 2
Kedvelések 0
Megtekintések 7.6K
Értékelés 0
Kedves Gazda! Ha vegyszermentesen szeretnék szőlőt termeszteni, hogyan tudok védekezni a kártevők ellen? Esetleg van-e olyan szőlő típus ami alkalmasabb a vegyszermentes gazdálkodásra? Köszönettel: Gábor
A szőlőnél sokkal jelentősebbek a gombabetegségek, és az ellenük való permetezés, mint a kártevők. Vannak forgalomban rezisztens fajták, ezek a lisztharmat, a peronoszpóra és a szürkepenésszel szembeni ellenálló képességre vonatkozik. Kérdésében nem tárta fel, hogy milyen célra telepítene szőlőt: bornak vagy étkezésre(csemegeszőlő). A teljesség igénye nélkül néhány rezisztens fajta: borszőlő fajták: Bianca, Zala gyöngye, Aletta, Medina, Othellocsemege szőlő fajták: Esther, Nero, Palatina, Pölöskei muskotály, Teréz.A biotermesztés során egyes gombaölő szerekkel engedélyezett a permetezés, és erre bizonyos időjárási körülmények között szükség is van.
·
12 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Kedves Gábor! A legfinomabb kék szőlő az OTELLO, melyet nem kell permetezni. Illatos, a szőlőszemek hamvas-kékek. Étkezésre illetve borkészítésre is alkalmas.
·
12 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post