Kedves Gyuri bácsi!
Nagy megelégedéssel lapozom nap mint nap a „ Gyümölcsöskert” c. könyvét.Sok praktikus szakmai tanácsát sikerrel használom kerti gyümölcsfáim gondozásában.
Az alábbi kérdésben kérném tanácsát, melyet előre is köszönök.
Az Ön leírása alapjánkedvet kaptam a mészkénlé készítéséhez, viszont égetett meszet sajnos sok utánjárás ellenére sem tudtam szerezni.
Helyette 1 kg kénporhoz 1,4 kg oltott meszet használtam. A jó minőségű szalonnás meszet 5 l-re hígítottam, kikevertem és főzése közben 1 kg kénport szórtam bele, s kb.1 órán át főztem.
A főzet viszonylag alacsony, 20 Baumé-fokos lett.
Kérdésem:  Mivel tudom befolyásolni, hogy töményebb főzetet kapjak?
Szíves türelmét és válaszát tisztelettel előre is megköszönöm!  
Jó egészséget kívánokÖnnek!!!
Üdvözlettel:
                      Bollók Pál  / Mezőkövesd