Kedves Pál!Amennyiben itt és most, Gyuri bácsi válaszolna, megkérem hogy az én üdvözletemet is adja át, bár meg lennék lepődve, ha erre sor kerülne.Azon kivűl, hogy kedvet kapott a főzéshez, nagyon nem értem, hogy miért állt neki. Akkor már inkább gulyás levest főzött volna. Mire jó a mészkénlé ilyenkor? Költséghatékonyabb, mint a kész permetlé? A kén a gombás fertőzések közül, csak a lisztharmatra van hatással, illetve gyérit, áttelelő rovarkertevőket. Mi lesz a többi gombabetegséggel? Pár éve még a bordói levet én is úgy kevertem ki, de legújabb számitásaim szerint nem olcsóbb, mintha megveszem a Vegesol eRes-t. Abban van réz,kén és napraforgó olaj, egy menetben kijuttatható, mig egy százalékos bordói lébe a rézszulfát 1600 Ft. Vegesol akcióban 2700Ft. Mindenki maga dödnti el. Ön tudja, ha csak lisztharmat fertőzés volt az előző évben, akkor jól döntött.A kérdésre visszatérve. A Baumé fok rémképeim szerint a sűrűséggel van összefüggésbe. A sűrűséget úgy tudjuk változtatni, hogy kevesebb higító anyagot használunk, vagy adott mennyiségű vizhez több matériát. A tévedés jogát fenntartva és további sok sikert kivánva: Zsolt