By Vendég on 2013. június 05. Szerda
Posted in Növényvédelem
Válaszok 2
Kedvelések 0
Megtekintések 5.9K
Értékelés 0
A kérdésem az lenne, hogy az ACTARA 25WG é.v.i.-je sárgarépában mennyi, mivel sehol sem találtam, kislányomnak szeretnék fõzni a sárgarépából, amit a férjecském acatara-val permetezett le. Elõre is köszönöm a válaszát!
Tisztelt Tünde!Örülök amikor egy gyerekét féltő aggódó anyuka körültekintően jár el és mások véleményére is kiváncsi és bízik benne.hogy valaki vagy valakik jó tanácsot adnak.Tehát az actara 25 WG é.v.i. -re nem talált választ az amiatt van.hogy a fenti vegyszer engedélyezési TÖRZSKÖNYVÉBEN a sárgarépa nem szerepel.Bővebben; Tehát ezt a vegyszert a gyártó nem vizsgálta ill. vizsgáltatta .hogy sárgarépa esetén mennyi a szermaradék! Tehát a gyártó nem vállal semilyen felelösséget arra az esetre ha az aktarával kezelt sárgarépától valaki vagy valakik mérgezést szenvednek.Máskor aférjecskéje vegyszeres kezelés elött tanulmányozza a vegyszereket.hogy a gyártó milyen termékre javasolja a felhasználást.Azért .hogy mégis valamilyen segitséget nyujtsak javasolom a 14 napos várakozási idő betartását.Jóllehet egyébb zöldségfélék 3-7 napos é.v.i-van megadva de nem árt rátartani mivel mint említettem sárgarépára nem bevizsgált a készítmény.Egyben még egy tanács :Kisgyerek esetében a piacon vagy áruházakban vásárolt termékeket (zöldség gyümölcs)nem árt 2-3 napig pihentetni és csak utánna adni a gyereknek.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Igen, szerintem sem árt megvárni a 14 napot.A sárgarépának úgynevezett tároló gyökere van, amiben felhalmozza a különféle anyagokat, így a bekerült permetszert is. Mondjuk, most a répának ideális időjárásban a gyors növekedés miatt sokkal gyorsabban hígul fel az anyag, mint pl. szeptemberben, de azért biztos, ami biztos, ha nagyobb mennyiséget fogyaszt az ember, jobb várni egy kicsit többet.Amúgy gratulálok a répához, ha már most fogyasztható méretű. Nálam még 2 cm vastag ha van.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post