By Vendég on 2013. július 16. Kedd
Posted in Növényvédelem
Válaszok 4
Kedvelések 0
Megtekintések 8.2K
Értékelés 0
Apró fehér repülő bogarak vannak a káposztán és a karalábén,bolti bogárirtó nem használ.Tud valaki valami hatásos módszert v,szert ellenük?A választ előre is köszi.
Ezt kb. hetente megkérdezi itt valaki, de biztos módszert sajnos még nem olvastam, pedig engem is érdekelne.A fehér repülők rendszertanilag nem bogarak, hanem a hivatalos anyakönyvi nevük üvegházi molytetű, vagy barátilag liszteske.Olyan szer, ami minden fejlődési formát elpusztít, nincs.Lehet pl. ilyesmit alkalmazni: Mospilan a repülők ellen, hozzá Dimilin a lárvák ellen, plusz sok tapadásfokozó, hogy a keverék ne peregjen le a levelekről.Ez nagyjából elintézi őket (főleg, ha egy héttel később megismételjük), de a szomszédból meg a gyomokról néhány napon belül visszaköltöznek.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Több megoldás is van:Az integrált növényvédelemben használnak három jól bevált természetes ellenséget az Encarsia formosa = molytetűfürkész és az Eretmocerus eretmicus parazitoid fürkészdarázs-fajok, illetve a Macrolphus caliginosus ragadozó poloska. Bár ez nem tudom magánszemélynek mennyire beszerezhető. A következő néven futnak:-Biobest Encarsia-Biobest Eretmocerus-En-Strip-Encarsia lap -KoppertNövényvédő szerek amik hatásosak:-Chess 25 wp-Sanmite 20 wp ez a növény felületén fejti ki a hatását, tapadás fokozót kell használni.-Atabron 120 ec ebből csak óvatosan! -Cyperkill 25 ec-Sherpa-Nimolt 15 SC
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Én a növénytársítás módszerét helyezem előtérbe, így bevált módszerként ajánlom, hogy a káposztafélék mellé zellert kell ültetni. Nem muszáj gumósat, jó a metélő is. :-)
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Állítólag a Nicandra physalodes nevű növénnyel is lehet védekezni ellenük. Gyomnövényként nő, magról vetve hamar megerősödik, jól tűri az átültetést. Hogy mennyire hatékony arról a vélemények eltérnek.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post