By Vendég on 2014. január 06. Hétfő
Válaszok 4
Kedvelések 0
Megtekintések 6.5K
Értékelés 0
A novemberben piacon vásárolt mák ízre kellemetlenül kesernyés. Szemre tiszta, egynemű, egészséges, feltehetően idei termés. Vásárlás után egy hétig mélyhűtőben tartottam, mint a babot szoktam, esetleges fertőzöttség megelőzésére. Okozhatja ez a keseredést, vagy ez inkább termesztési probléma? Véleményeket megköszönöm!
Valahol azt olvastam, hogy darálás előtt meg kell kóstolni és amikor keserű ki kell mosni. Tál viz, minél kevesebb Ultra, a mák lesüllyed piszok fennmarad, majd öblités, centrifugálás és száritás. Mosógép esetében kimélő progi, max 40 fokon. Igazándiból nem tudom, mi az igazság benne, mert venni nem szoktam. :lol:
·
11 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Keserű attól szokott lenni a mák/és a dió is/,hogy régi.Megvénül,avasodik,ilyenkor az íze kellemetlenül kesernyés.Védekezni ez ellen fagyasztással lehet,amikor is ledaráljuk,összekeverjük porcukorral és így eltárolhatjuk a fagyasztóban viszonylag hosszú ideig.Ha élelmiszernek szánjuk,mondjuk sütibe,tésztára.Ön mit szeretett volna kihozni belőle?Csak azért kérdezem,mert azt írja,hogy egy hétig fagyasztotta a fertőzöttség megelőzésére.Nem lehet,hogy már novemberben is avas volt,csak esetleg akkor még nem kóstolta meg?
·
11 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Jé tényleg. Erre nem is gondoltam, mert mindig úgy tudtam, hogy az avasodás ledarálást követő tároláskor lép fel, mig az originált mag évekig megőrzi csiraképességét és igy viszonylag sokáig nem avasodik.Ezt a mákot akkor lehet, hogy még Árpádék hozták magukkal nyereg alatt darálva. :-) Persze háziasszonyként könnyebb volt a megfejtés... Bónusz pont nem jár érte!
·
11 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Ezért kell otthon megtermeszteni! :lol:
·
11 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post