By Vendég on 2010. február 27. Szombat
Posted in Gyümölcs
Válaszok 1
Kedvelések 0
Megtekintések 3.6K
Értékelés 0
Az almafánk moníliával fertőződött, és ezért a gyümölcs egy része elrothadt. A maradékból ha kivágom a rothadt részt, lehet fogyasztani? Nem káros az egészségre? Vitamin tartalma ugyanakkora, mint az egészséges gyümölcsöké? Előre is köszönöm a válaszokat.
A monilia gomba és anyagcsere-terméke a gyümölcsnek nem csak a beteg részében, hanem annak környékén is megtalálható, ahol szabadszemmel semmiféle elváltozás nem látszik a gyümölcs húsában. Csak akkor javaslom a moniliás gyümölcs felhasználását, ha a beteg folt 1-2 cm-nél nem nagyobb, és ezt legalább 3-4 cm-es épnek látszó gyümölcshússal kivágja. Csak a maradék rész hasznosítható.Az almát fertőző Monilia fructigena gomba csak a sérült gyümölcsöt [/b[b]]fertőzi: leggyakrabban az almamoly kártétele után szokott megjelenni. Úgy tud ellene védekezni, ha az almamoly ellen veszi fel a harcot. Az almamolynak 2-3 nemzedéke fejlődik ki évente, rajzásuk idején kell permetezni a fa lombját, gyümölcsöket.
·
15 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post