Cseresznyéből én a Germersdorfira szavazok. Nagyon finom a gyümölcse, nagy szemű, édes, nyár eleje felé érik. Szerintem viszonylag jól tűri a betegségeket is. Nálunk van egy kb 12 éves fa, és a lemosópermetezéseken kívül mást nem igényel. Hangyák szeretik a tetvek miatt, de ezt a törzsére kiragasztott ragacsos csíkkal könnyen kezelni tudjuk. Szilvából nagyon finom a Besztercei, csak sajnos igen vírusérzékeny. Ennek ellenére én próbálkozom eggyel, de sajnos az előző fánkat elvitte a himlő. De szilvából még a Stanley is nagyon jó. Körtéből szerintem a Vilmos az etalon, ez szeptemberben érik. Szederrel meg én idén próbálkoztam először. Szereti a félárnyékos helyet, ahol nap is éri meg árnyék is van. Végül is ezek a gyümölcsök erdőben élnek, jó ha hasonló klímát tudunk nekik biztosítani.Én garázs oldalába ültettem, aminek az oldalára drótból kialakítottam egy kordont, amire majd felfuttatom. Barackból nekünk kajszi van, de az őszik is finomak. Illetve minden fának a tövénél alakítson ki egy nagy tányért (80x80cm), amiben évente célszerű a felső réteg földet kicserélni valami tápanyagban gazdagra. Legegyszerűbb megoldás, hogy ha vesznek pár zsák marhatrágyát és ezt az érett kerti komposzttal összekeverve kijuttatják.Egy családi ház udvarán és a háztartásban rengeteg olyan szerves hulladék keletkezik, amiből igen jó komposzt csinálható.