By Vendég on 2010. szeptember 15. Szerda
Posted in Gyümölcs
Válaszok 2
Kedvelések 0
Megtekintések 5.5K
Értékelés 0
idén szeretném az első saját szüretet lebonyolítani, evvel kapcsolatban lenne kérdésem. nagyrészt zalagyöngye szőlőm van. amikor keresgéltem az interneten több utalást is találtam arra vontakozóan, hogy ennél a fajtánál a cefrét kezelni kell vmi enzimekkel, hogy elősegítsük a pektin lebomlását. kell-e ez az enzimes kezelés? ha nem csinálom miben befolyásolja a bor minőségét? még lenne egy kérdésem. kell-e, érdemes-e a zalagyöngyét a cefrén hagyni, mielőrtt préselem? ha igen mennyi ideig? a válaszokat előre is köszönöm Iván
nekünk is van zalagyöngye szőlőnk és a gyümölcsön hagyjuk leforrni legalább 4-5 napot attól függ,hogy milyen intenzíven forr.Körülbelül háromnegyed forrásnál préseljük és tesszük hordóba .Zsókaa
·
14 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Szia! Tudtommal a zalagyöngye az fehér szőlő. A fehérszőlőt nem szokták pektinnel kezelni, (csak a kékszőlőt) hanem darálás után 1-2 nappal préselik. Van aki rögtön lepréseli.
·
14 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post