Régebben egész biztos, hogy legalábbis a vöröshagymához használtak csírázásgátló anyagot, mert vettem két helyről is szép lila hagymát magnak, aztán nyár közepén még nem hajtott ki egy sem, de szépen megvoltak a földben, őszre aztán elrothadtak.Mostanában már esetleg betilthatták ezt, mert a boltokban (üzletláncoknál) mindenhol látni csírásat.A kínai fokhagymát is kezelték régebben ezzel a szerrel, plusz fehérítővel. Mostanában nem tudom, mi a helyzet náluk.Én még ugyan nem próbáltam, de több ismerősömtől is hallottam, hogy a boltból vett fokhagyma elültetve szépen fejlődött.Ami ellene szól: nem lehet tudni, hogy őszi vagy tavaszi fokhagyma-e az adott fajta (valószínűbb, mint Béla bá is írja, hogy őszi), valamint az is lehet, hogy pont az ültetésre vásárolt lesz lekezelve csírázásgátlóval.Sokkal megbízhatóbb az, amit a piacon, őstermelőnek kinéző személytől vesz az ember.