Szeretném megtudni mi a neve ennek a növénynek, mert aki árulta sem tudta...
A Gasztroangyal c. sorozatban ehetőként mutatták be.
Hol lehet tartani, évelő-e, tényleg ehető?
Nagyon köszönöm előre is.
Azt nem tudom, hogy ehető-e, de madársóska. Az enyémek ilyenkor már kint vannak, és bújnak az új levelek. Nyáron lila virágokat hoz, ősszel leszáradnak a levelek, télen nem kapnak vizet. Kicsi, hosszúkás gumói vannak, azokkal szaporítható.
Oxalis néven talán közismertebb.(Az enyém kipurcant a tél elején, elfelejtettem időben behozni.)Nagyobb cserépbe kellene ültetni, mert erősen nő (szaporodik), ha van neki bőven tápanyag és víz.De szabadföldbe kiültetve is nagyon szép, valamelyik botanikus kertben láttam a járda mellett végigültetve.(Az első fagyok után kell kiásni, és hideg, de fagymentes helyen, párás környezetben teleltetni.)