By Vendég on 2012. január 21. Szombat
Posted in Gyümölcs
Válaszok 1
Kedvelések 0
Megtekintések 3.1K
Értékelés 0
Az alma, amit elteszek télre mindig apró fekete, szürke foltos lesz. Ha meghámozom, belül kicsit szivacsos állagú, de az egész gyümölcshúst körbeveszi, így már november, december táján egyáltalán nem fogyasztható. Mit tegyek?
A tárolt gyümölcsön keletkező foltok okát a nem megfelelő víz- és tápanyagellátásban kell keresnünk. Különösen a kalcium-hiány okozhat ilyen tüneteket. A magasabb hőmérsékleten való tárolás miatt a gyümölcs gyorsabban öregszik, hajlamosabb a betegségre.Megoldásként azt javaslom, hogy a következő évben terméskötődés után permetezze le fáit kalciumtartalmú szerrel illetve tárolja a gyümölcsöt hűvösebb, de ne nedves helyen!
·
13 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post