2012. június 02. Szombat
  1 Válasz
  3.4K Megtekintés
Hogyan lehet megvédeni a birsalma gyümölcsét a romlástól?
12 évvel ezelőtt
·
#24056
A háziasszonyok gyakran tapasztalják, hogy a leszüretelt és egészségesnek látszó birsalmák felvágva használhatatlanoknak bizonyulnak: a húsuk megbarnult, megrothadt. Ezt a jelenséget a monília nevű gombabetegség idézi elő oly módon, hogy a gomba spórái a bibeszálon keresztül a magházba jutva elindítják a folyamatot. Permetezni tehát már a virágzó birsbokrot kell, ezzel megakadályozva a virágok fertőződését. A gyümölcsök fejlődése idején, a nyár derekán a permetezést meg kell ismételni. Védekezésre a bordói lé mellett sokféle gyári szer (Champion, Rézoxiklorid, Orthocid stb.) is alkalmas.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.