By Vendég on 2011. szeptember 05. Hétfő
Posted in Gyümölcs
Válaszok 2
Kedvelések 0
Megtekintések 4.9K
Értékelés 0
Almabor készítésénél olvastam, hogy bizonyos idő letelte után lefejtjük. Ezt hogyan tudom megtenni? Köszönöm!
A bor lefejtés jelentése, hogy már kiforrot állapotban van vagyis már nem pezsgős ilyenkor egy másik hordóban leszivják a tiszta részig /vagyis az alját amit seprűnek is neveznek az eredeti hordóban marad. Igy a szépen letisztult bort bármikor kinálhassuk.
·
13 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Kedves Tímea!A lefejtést egy egyszerű gumicsővel szokás elvégezni, mely a nagyobb barkácsboltokban méterre is kapható. Ne legyen túl nagy az átmérője, én 8mm-eset használok.Üdv!
·
13 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post