1kert 800x90 2

  2010. szeptember 15. Szerda
  2 Válasz
  5.5K Megtekintés
idén szeretném az első saját szüretet lebonyolítani, evvel kapcsolatban lenne kérdésem. nagyrészt zalagyöngye szőlőm van. amikor keresgéltem az interneten több utalást is találtam arra vontakozóan, hogy ennél a fajtánál a cefrét kezelni kell vmi enzimekkel, hogy elősegítsük a pektin lebomlását. kell-e ez az enzimes kezelés? ha nem csinálom miben befolyásolja a bor minőségét? még lenne egy kérdésem. kell-e, érdemes-e a zalagyöngyét a cefrén hagyni, mielőrtt préselem? ha igen mennyi ideig? a válaszokat előre is köszönöm Iván
14 évvel ezelőtt
·
#26071
Válasz elfogadva
nekünk is van zalagyöngye szőlőnk és a gyümölcsön hagyjuk leforrni legalább 4-5 napot attól függ,hogy milyen intenzíven forr.Körülbelül háromnegyed forrásnál préseljük és tesszük hordóba .Zsókaa
14 évvel ezelőtt
·
#26071
Válasz elfogadva
nekünk is van zalagyöngye szőlőnk és a gyümölcsön hagyjuk leforrni legalább 4-5 napot attól függ,hogy milyen intenzíven forr.Körülbelül háromnegyed forrásnál préseljük és tesszük hordóba .Zsókaa
14 évvel ezelőtt
·
#26192
Szia! Tudtommal a zalagyöngye az fehér szőlő. A fehérszőlőt nem szokták pektinnel kezelni, (csak a kékszőlőt) hanem darálás után 1-2 nappal préselik. Van aki rögtön lepréseli.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére