2011. szeptember 21. Szerda
  1 Válasz
  10.8K Megtekintés
Sziasztok Életem első ribizli borát próbálom elkészíteni és lenne egy kérdésem. Miután ki préseltem a ribizlit és üveg demizsonba raktam levittem a pincébe olyan 18-20 fok körüli hőmérsékletben, Augusztusban. Raktam kotyogót a demizsonra igaz igazi forrást nem tapasztaltam. Többször átfejtettem a bort, mert az alján összegyűlt a seprű. A napokban megkóstoltam és nem rossz íze volt. Vettem tükrösítőt mert azt hallottam ez elősegíti a tisztulást. Majd a hétvégén fel kellet hoznom a pincéből és az vettem észre, hogy elkezdet pezsegni. A kérdésem vigyem vissza a pincébe, lehet-e így tükrösíteni, maradjon, a mostani helyén még megszűnik a pezsgés, rakjam vissza a kotyogót?? A válaszokat előre is köszönöm.
13 évvel ezelőtt
·
#11512
Amíg pezseg, addig forr! Tehát van benne alkohollá alakítható cukor, ergo nincs kész! Tükrösítő-derítő szereket én csak a téli, teljes forrás után alkalmaznék, bár tavasszal még beindulhat és akkor zavaros lehet újra. A ribizli bort friss fogyasztásra ajánlják (nem lesz belőle ó-bor), viszonylag gyorsan veszít az élvezeti értékéből majd megromlik.Gugli a barátod, ott vannak jó ribizlibor receptek, nem tudom tettél-e bele cukrot, emlékeim szerint kell, mert savas és kicsi a saját cukortartalma ebből adódóan alacsony lesz az alkoholfoka a bornak, akkor pedig még gyorsabban megromlik.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.