Sziasztok!
Ma fogunk szüretelni és délután, vagy pedig holnap mustot préselni. Szeretnék olyan must-tartósítási receptet, ami nem igényel főzést illetve hozzáadott cukrot se. A főzéstől írtózom, mert megöli az összes C-vitamint, valamint az egyéb vitaminok mennyiségét is csökkenti, ráadásul főtt ízű lesz tőle a must.
Van itthon nátrium-benzoát tartósítószer, azzal nincs bajom, mert állítólag nem káros és tapasztalatom szerint kis mennyiségben alkalmazva nincs érezhető mellékíze se.
Ami még szóba jöhet, az a fagyasztás, habár nincs sok szabad helyem a mélyhűtőbe. De valamennyit be tudok tenni. Ilyenkor nem kell hozzáadni semmilyen tartósítószert, ugye? Meddig áll el lefagyasztva és mennyire lesz mellékíze?
Minden tippet, tanácsot, ötletet, receptet nagyon szépen megköszönök!
Üdv. Ivett