By Vendég on 2012. október 06. Szombat
Posted in Gyümölcs
Válaszok 3
Kedvelések 0
Megtekintések 11.2K
Értékelés 0
Sziasztok! Ma fogunk szüretelni és délután, vagy pedig holnap mustot préselni. Szeretnék olyan must-tartósítási receptet, ami nem igényel főzést illetve hozzáadott cukrot se. A főzéstől írtózom, mert megöli az összes C-vitamint, valamint az egyéb vitaminok mennyiségét is csökkenti, ráadásul főtt ízű lesz tőle a must. Van itthon nátrium-benzoát tartósítószer, azzal nincs bajom, mert állítólag nem káros és tapasztalatom szerint kis mennyiségben alkalmazva nincs érezhető mellékíze se. Ami még szóba jöhet, az a fagyasztás, habár nincs sok szabad helyem a mélyhűtőbe. De valamennyit be tudok tenni. Ilyenkor nem kell hozzáadni semmilyen tartósítószert, ugye? Meddig áll el lefagyasztva és mennyire lesz mellékíze? Minden tippet, tanácsot, ötletet, receptet nagyon szépen megköszönök! Üdv. Ivett
Kedves Türelmet Lenke!Az igen lenézett faluhely már nagyon régóta úgy tartósitják, hogy tiszta tárolóedényekbe,- ez akár hordó is lehet- csak úgy beleöntik. aztán várják, hogy tartósodjon, majd lefejtik, kezelik. Ezáltal nemesedik az must és elég tartós formát ölt, évekig eltarthatóvá válik. Oxidativ és reduktiv formája létezik. Még tartósabbá tehetjük, ha rézüstben lepároljuk. Igy a nedű már korlátlan ideig eltartható. Remélem tudtam segiteni és rólam az átkot leveszi. :-)
·
12 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Naivan azt gondoltam, hogy a 17.000 tag közül lesz majd pár ezer, aki tudni fogja a kérdésemre a választ és közülük legalább 1 talán még arra is hajlandó lesz, hogy pár mondatban le is írja ide nekem. De úgy látszik tévedtem! Talán túl nagy kérés volt...Mindenesetre köszönöm a kertbarátok(???) önzetlen segítséget!:)Igazán hasznos ez az oldal...
·
12 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Kedves Ivett! Napok óta nem jutottam hozzá,hogy megnézzem a kérdéseket a honlapon,ugyanis nagyon sok a munka a kertben.Nekem most is van egy flakon must a fagyasztóban és két flakon piros mustba tormát tettem tartósítás céljából.Akitől a receptet kaptam,azt mondta,érezni benne a tormát,de KARÁCSONYKOR akkor is finom.Igazán hasznos ez az oldal,csak többször kell böngészgetni és a tanultakat elraktározni,hogy később fel tudjuk használni,.Egy kertbarát.
·
12 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post