By Vendég on 2013. február 13. Szerda
Posted in Gyümölcs
Válaszok 1
Kedvelések 0
Megtekintések 3.2K
Értékelés 0
A napokban vásároltam almát - a kereskedő szerint - hazai termésűt. Sajnos ahhoz, hogy élvezhessem meg kellett hámoznom, mivel a héja olyan rossz szagú és ízű volt, amit a tartósított citrusokon lehet érezni. Apáink meg tudták oldani az almák átteleltetését, esetleg ezek az újabb, keresztezett fajták nem alkalmasak erre, csak "rásegítéssel"? Kár lenne elrontani jó ízű almáinkat!
Az almafajtákat tárolásra is nemesítik. Annyit legalább bírnak, mint a régiek. (Legalábbis az igazi téli almák.)Ráadásul manapság már mindenhol van hűtőkamra, és hűtve még a C-vitamin egy része is megmarad hónapokig. (A házilag tárolt almában villámgyorsan lebomlik.)Fogalmam sincs, miért kezelték az adott fajtát. Talán nem téli alma volt, hanem őszi, ami a termelő vagy kereskedő nyakán maradt, és így próbálkozott.
·
12 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post