By Vendég on 2009. november 27. Péntek
Posted in Gyümölcs
Válaszok 1
Kedvelések 0
Megtekintések 4K
Értékelés 0
Kedves Bálint Gazda! Szeretném megkérdezni, mi okozhatta a datolyaszilva fám leveleinek bepöttyösödését, és a gyümölcs szár felöli részének kb. ujjnyi befeketedését? Köszönettel:Kovács Elvíra
Az októberi hirtelen hideg-, fagyhullámra a növények többsége nem készült fel. Ez okozhatta a levelek foltosságát. A termés feketedésének oka a gyümölcskocsánynál összegyűlő, hosszú ideig fennmaradó víz, ami a kórokozók csírázásának, felszaporodásának kedvez.Valószínű, hogy a száraz nyár után beköszöntő tartós esős idő hatására a gyümölcsök megrepedtek, ez minden gyümölcsnél gyakori, elkerülhetetlen jelenség. A héj repedésein számos, nem patogén, hanem szaprofita kórokozó megtelepedik, ezek okozzák a gyümölcsök elszineződését, gyakran rothadását. Növénydoki
·
15 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post