A téma nem a kertészkedők fórumára való, ennek ellenére megpróbáltam utána nézni.Tudni kell, hogy a Gingko biloba leveléből készítik a gyógyhatású termékeket, feldolgozás során a leveleket megszárítják, vegyszerekkel kivonják a hatóanyagokat, majd a koncentrációjukat adott értékre (20%) beállítják, egalizálják. Tehát az árusított kivonatok koncentrációja általában azonos.A friss levelekből készített oldatokkal (tinktúrákkal), amit például otthon is készíthet bárki, tudományos kísérleteket nem végeznek azok változó tartalma miatt, így megbízható eredmények nem ismertek.A Gingko biloba leveleinek hasznos hatóanyag (flavonoid) tartalma az évszak során változik, nem mindegy, mikor gyűjtik. Az irodalmi adatok ellentmondóak: egyes vizsgálatok az éppen kifejlődött, fiatal zöld májusi leveleket, míg mások a nyár végi, ősz elejei beérett leveleket javasolják, méréseik szerint akkor volt a levelekben legmagasabb a flavonoid tartalom. Elméletileg a 20%-os levél extraktból 30 gr elfogyasztása biztosítja a napi javasolt 30 mg hatóanyagot. Ennél a javaslatnál az elméletileg kiegészítés nagyon fontos: hiszen saját gyűjtésnél nincs ismerete a levelek valóságos flavonoid tartalmáról. Van olyan időszak, amikor olyan alacsony, hogy nem is mérhető, azaz nulla.