By Vendég on 2014. április 22. Kedd
Posted in Minden más
Válaszok 3
Kedvelések 0
Megtekintések 5.1K
Értékelés 0
Üdv Mindenkinek! Jövőre beleszeretnék fogni uborka és dinnye oltásába, ehhez szeretnék segítséget kérni akinek van ilyenben tapasztalata. Szívesen fogadok bármilyen véleményt.
Milyen mennyiségben gondolkozik és milyen betegségek vannak a földjében ami ezt szükségszerűvé teszi?Dinnyét tök alanyba szokták oltani, mert a tök önmaga után vethető sokáig, jól bírja a betegségeket stb. A dinnye és uborka nemigazán tűri a monokultúrát. Tök fajtája igaázól mindegy, lényeg, hogy nagy gyökeret fejlesszen.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Nem nagy mennyiségben gondolkozok kb. 100-200 db-ban. Eladásra szánnám, de egy két darabot meg is hagynák belőle magamnak.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Nos én amit eddig hallottam és tömören a neten össze van foglalva és hasznos is az a Japán oltási módszer, amikor is a tök alanyról egy éles pengével félsrég vágási felülettel eltávolítotjuk az egyik szíklevéllel gyütt a hajtáscsúcs kezdeményt is. Az oltvány uborkapalánta szárát a sziklevél alatt metszük el olyan módon, hogy a metszési szög megegyezzen a tök alanyon ejtett metszés szögével, valamint, hogy a tök alany megmaradt sziklevele, valamint az uborka oltvány két sziklevele derékszöget zárjanak be egymással felülről nézve. Az alanyt az oltvánnyal az összeforradás idejére speciális oltócsipeszekkel rögzítettük (szikszalaggal is lehet, ugyan úgy működik), lehetőleg párásabb helyen legyenek.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post