By Vendég on 2010. február 04. Csütörtök
Posted in Gyümölcs
Válaszok 3
Kedvelések 0
Megtekintések 12.5K
Értékelés 0
Üdvözlet Mindenkinek! Szeretnék egy jól bevált szőlőszörp receptet! Tavaly szüreteltünk több mint 500 kg Zala gyöngye szőlőt, és arra gondoltam a fehérbor mellett az idei termésből szörpöt is készíthetnénk. Esetleg befőttnek is el lehet tenni? Előre is köszönöm!
Szia! Szőlőszörp Hozzávalók: Csak szőlő. A megmosott, leszemezett szőlőt szétnyomkodva lábasban tesszük tűzre. Főzzük addig, amíg sok levet eresz, ez után kipréseljük, üvegekbe szűrjük a lét. Dugaszolva dunsztoljuk, forrástól számított 15 percig. A vízben hagyjuk kihűlni, majd a helyére tesszük. ( http://kulina.blog.hu/2007/06/26/title_7185 ) Kékszőlő-szörp A szőlőt leszemeztem, majd megmostam. Föltettem főni annyi vízben, amennyi épp ellepte. Fél órán át forraltam, majd egy napra félretettem. Másnap aztán szitán átszűrtem, többször is. Literenként 50 dkg cukrot kevertem hozzá, újraforraltam - de most már csak 10 percig. Üvegekbe töltöttem és szárazdunsztba száműztem őket, míg le nem hűltek. Isteni. ( http://szellemafazekban.blogspot.com/2009/10/kekszoloszorp.html )
·
15 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Nagyon köszönöm, mindenképpen ki fogom próbálni. Olgi
·
15 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Kedves kertbarát! A szőlőt nyugodtan berakhatja befőttnek, én minden évben rakok el, sőt más gyümölcsel vegyesen is. A befőtthöz legjobb a magnélküli szőlő azt nem kell köpködni. Leszemelem tiszta befőttes üvegekbe rakom 5-6 e.k. cukor kevés szalicil kerül a tetejére felöntöm vizzel a kupakott rácsavarom és egy nagy lábasban megdusztolom. Próbálja ki nem fog csalódni. Csak kemény szemeket használjon.
·
14 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post