2010. február 04. Csütörtök
  3 Válasz
  12.5K Megtekintés
Üdvözlet Mindenkinek! Szeretnék egy jól bevált szőlőszörp receptet! Tavaly szüreteltünk több mint 500 kg Zala gyöngye szőlőt, és arra gondoltam a fehérbor mellett az idei termésből szörpöt is készíthetnénk. Esetleg befőttnek is el lehet tenni? Előre is köszönöm!
15 évvel ezelőtt
·
#25472
Válasz elfogadva
Szia! Szőlőszörp Hozzávalók: Csak szőlő. A megmosott, leszemezett szőlőt szétnyomkodva lábasban tesszük tűzre. Főzzük addig, amíg sok levet eresz, ez után kipréseljük, üvegekbe szűrjük a lét. Dugaszolva dunsztoljuk, forrástól számított 15 percig. A vízben hagyjuk kihűlni, majd a helyére tesszük. ( http://kulina.blog.hu/2007/06/26/title_7185 ) Kékszőlő-szörp A szőlőt leszemeztem, majd megmostam. Föltettem főni annyi vízben, amennyi épp ellepte. Fél órán át forraltam, majd egy napra félretettem. Másnap aztán szitán átszűrtem, többször is. Literenként 50 dkg cukrot kevertem hozzá, újraforraltam - de most már csak 10 percig. Üvegekbe töltöttem és szárazdunsztba száműztem őket, míg le nem hűltek. Isteni. ( http://szellemafazekban.blogspot.com/2009/10/kekszoloszorp.html )
15 évvel ezelőtt
·
#25472
Válasz elfogadva
Szia! Szőlőszörp Hozzávalók: Csak szőlő. A megmosott, leszemezett szőlőt szétnyomkodva lábasban tesszük tűzre. Főzzük addig, amíg sok levet eresz, ez után kipréseljük, üvegekbe szűrjük a lét. Dugaszolva dunsztoljuk, forrástól számított 15 percig. A vízben hagyjuk kihűlni, majd a helyére tesszük. ( http://kulina.blog.hu/2007/06/26/title_7185 ) Kékszőlő-szörp A szőlőt leszemeztem, majd megmostam. Föltettem főni annyi vízben, amennyi épp ellepte. Fél órán át forraltam, majd egy napra félretettem. Másnap aztán szitán átszűrtem, többször is. Literenként 50 dkg cukrot kevertem hozzá, újraforraltam - de most már csak 10 percig. Üvegekbe töltöttem és szárazdunsztba száműztem őket, míg le nem hűltek. Isteni. ( http://szellemafazekban.blogspot.com/2009/10/kekszoloszorp.html )
15 évvel ezelőtt
·
#25474
Nagyon köszönöm, mindenképpen ki fogom próbálni. Olgi
14 évvel ezelőtt
·
#26332
Kedves kertbarát! A szőlőt nyugodtan berakhatja befőttnek, én minden évben rakok el, sőt más gyümölcsel vegyesen is. A befőtthöz legjobb a magnélküli szőlő azt nem kell köpködni. Leszemelem tiszta befőttes üvegekbe rakom 5-6 e.k. cukor kevés szalicil kerül a tetejére felöntöm vizzel a kupakott rácsavarom és egy nagy lábasban megdusztolom. Próbálja ki nem fog csalódni. Csak kemény szemeket használjon.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.