Szia!
Szőlőszörp
Hozzávalók: Csak szőlő.
A megmosott, leszemezett szőlőt szétnyomkodva lábasban tesszük tűzre. Főzzük addig, amíg sok levet eresz, ez után kipréseljük, üvegekbe szűrjük a lét. Dugaszolva dunsztoljuk, forrástól számított 15 percig. A vízben hagyjuk kihűlni, majd a helyére tesszük.
(
http://kulina.blog.hu/2007/06/26/title_7185 )
Kékszőlő-szörp
A szőlőt leszemeztem, majd megmostam. Föltettem főni annyi vízben, amennyi épp ellepte. Fél órán át forraltam, majd egy napra félretettem. Másnap aztán szitán átszűrtem, többször is.
Literenként 50 dkg cukrot kevertem hozzá, újraforraltam - de most már csak 10 percig. Üvegekbe töltöttem és szárazdunsztba száműztem őket, míg le nem hűltek.
Isteni.
(
http://szellemafazekban.blogspot.com/2009/10/kekszoloszorp.html )