Sajnos el vannak szaporodva a talajban a károsító gombák, baktériumok, úgy nézem több betegség is van a talajban. Célszerű lenne 3-4 évig kerülni a (burgonyát, paradicsomot, tojásgyümölcsöt, paprikát) Mert rengetegbe fog kerülni lesz a növényvédő szer mire szép lesz a zöldség, és sokszor fel fogja ütni fejét valamelyik betegség.Mennyire van napos helyen egyébként a paradicsom?Ha árnyékosabb akkor érdemes lenne megpróbálkozni káposztával, kelbimbóval, karalábéval, vörös-káposztával. Tökökkel.Ki lehetne próbálni a borsót, babot, hagymát, céklát, sárgarépát, zellert. UBORKÁT ne mert könnyen betegszik.Tudom, hogy a paradicsom nagyon jó, nekem is van minden évben, de sajnos huzamosabb ideig nem szabad egy helyen termeszteni.