A karácsonyi birslikőr ősszel készül

A karácsonyi birslikőr ősszel készül

Egyszerű recept.

Sokan vagyunk birsrajongók, olyannyira, hogy már előre várjuk ennek a különlegesen jó illatú, fanyar gyümölcsnek a szezonját. Természetesen készül belőle sajt, ahogyan lekvár is, időnként kompót és szörp. De főhet belőle leves, vagy ahogyan Rozália évtizedek óta tartósítja: likőr. A következőkben a birsalmalikőr készítésének igazán egyszerű módszerét ismerhetjük meg.

karacsonyi birslikor 03

"Birslikőr karácsonyra, én így rakom el, évtizedek óta!

Egy kis finomság az ünnepekre, a recept egyszerű, érdemes lehet megkóstolni! Judit Fejes-Kleine receptje.

Hozzávalók

  • 4 birsalma
  • 300 g cukor
  • egy félbevágott vaníliarúd
  • pár darab fahéj
  • egy deci rum
  • kb. fél liter vodka

Így készül

Kétliteres üvegbe 4 birset kockáztam, magház nélkül. Összesen 300 g cukorral rétegeztem, egy félbevágott vaníliarúd, pár darab fahéj, egy deci rum ízesíti.

Végül felöntve kb. fél liter vodkával. 4-6 hétig várakozik az ablakban, aztán leszűröm és üvegben érlelődik karácsonyig. Nem tudom még, hogy a gyümölcs mennyi levet ereszt. kb 7-8 dl lesz összesen.

Tárolás: ahol a többi italodat tartod. Csoda finom!"

karacsonyi birslikor 02

Korábban írtunk róla: