Bodzavirágkrém szamócával: hűsítő nyári finomság

Bodzavirágkrém szamócával: hűsítő nyári finomság

A kertből az asztalra.

Az illatos bodzavirág és a lédús, édes szamóca remek párost alkotnak! A mező széléről szedett fehér tányérokat érdemes a kertben szüretelt gyümölccsel kombinálni, akár egy hűsítő nyári desszert formájában.

Mutatunk egy kipróbálásra érdemes receptet!

Hozzávalók (4 adaghoz)

• 400 g szamóca
• 2 teáskanál porcukor
• 1 teáskanál biocitrom reszelt héja
• 1 tojásfehérje
• csipet só
• 2 evőkanál cukor
• 75 ml bodzaszirup
• 50 ml citromlé
• 1 csapott evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés

1. Mossuk meg a szamócát, szedjük le a szárát és negyedeljük. A gyümölcsből 150 g-ot pürésítsünk porcukorral, majd szűrjük át egy finom szitán. A pürét a negyedbe vágott szemekkel és a reszelt citromhéjjal keverjük el.

2. Verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval. 2 evőkanál cukrot tegyünk hozzá, majd további 3 perc alatt készre verjük, amíg krémszerű állagot kapunk.

3. Forraljuk fel a bodzaszirupot és a citromlevet. A keményítőt keverjük simára 3 evőkanál vízzel, keverjük a forrásban lévő sziruphoz és még egyszer forraljuk fel, kevergetés közben. Öntsük egy tálba először a 2 evőkanál fehérjét, majd a többit óvatosan keverjük hozzá.

4. A szamóca 2/3-át osszuk el 4 kehelybe. A krémet és a maradék gyümölcsöt tegyük a tetejére. Tálalás előtt egy órára tegyük a hűtőszekrénybe.

Korábban írtunk róla: