Brokkolis-parmezános puffancs: gyors, zöldséges, finom

Brokkolis-parmezános puffancs: gyors, zöldséges, finom

Vacsora a kiskertből.

A brokkoliból nem csak krémleves készíthető, alapja lehet egy zöldséges, gyors vacsorának is. A zöld színű puffancsok gyorsan elfogynak majd a tányérról!

Hozzávalók

• 1 nagyobb brokkoli (700 g)
• 1 kisebb burgonya
• 1 hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 100 g reszelt parmezán
• 2 tojás
• só, bors
• kb. 3 evőkanál liszt
• a sütéshez olaj

Elkészítés

1. Szedjük a brokkolit rózsáira, a tönkről távolítsuk el a leveleket. A tönk utolsó centiméterét vágjuk le, a maradék szárat pedig a rózsákkal együtt vágjuk apróra. A krumplit reszeljük le.

2. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apró kockákra és a brokkolival, burgonyával és a reszelt parmezánnal együtt keverjük el egy nagy tálban. Verjük fel a tojásokat és némi sóval, borssal keverjük hozzá a masszához. Végül adjunk annyi lisztet az egészhez, hogy jól formázható keveréket kapjunk.

3. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, majd a forró olajban 1-2 evőkanálnyi ellapított masszát süssünk ki. Addig süssük, amíg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz. Szedjük ki a puffancsokat sütőpapírra és a sütőben még 10 percig süssük őket 120 °C -on.

brokkolis puffancs 02

Jól illik hozzá a tejfölös mártogatós: 300 g tejfölt fél citrom levével, lereszelt héjával és 1 evőkanál apróra vágott fűszerrel, valamint sóval, borssal keverjünk el, és tálaljuk együtt a brokkolipuffancsokkal.

Korábban írtunk róla: