Díszkáposzta a konyhában: a fagyok után finomabb!

Díszkáposzta a konyhában: a fagyok után finomabb!

Mutatós levelek.

A tarka színű díszkáposzták ősszel jelennek meg a virágágyásokban, kiültetésekben. Jól bírják a hideget, a színük sem halványul. Sőt, a legszebben 8 °C alatt mutatkozik meg, amikor már elvesztik a klorofillt a levelek. A fodros levelek lilában, zöldben, krémszínben, rózsaszínben pompázhatnak.

Noha alapvetően dísznövényként ismerjük, a konyhában is használhatjuk a díszkáposzta szép, színes leveleit, akár dekoráláshoz, akár különböző ételekhez. Jól mutat szendvicsekben, salátákban, értékes téli vitaminforrás.

diszkaposzta konyhaban 02

A díszkáposzta télen is kinn maradhat a szabadban, az első fagyok után nyeri el igazán finom ízét. -10 °C -ig nem károsodik. Igény szerint akár az egész fejet leszüretelhetjük, de leveleket is szedegethetünk róla.

Korábban írtunk róla: