Egészséges nasi: ropogós céklachips házilag

Egészséges nasi: ropogós céklachips házilag

Őszi finomság.

Egészséges, vitamindús, zsírszegény rágcsára vágysz? Csináld otthon te magad! Nem kell hozzá más, csak pár darab céklagumó.

Hozzávalók:

  • 2-3 nyers cékla
  • 1-2 teáskanál olívaolaj
  • tengeri só

Elkészítés:

1. Távolítsuk el a cékla végeit, hámozzuk meg a zöldséget és vágjuk egyenletes, minél vékonyabb (max. 2 mm-es) szeletekre.

2. Kenjük meg a szeleteket olívaolajjal, majd egy sütőpapíron terítsük el a zöldségkarikákat. Előmelegített sütőbe téve süssük őket kb. 35 percig 130 °C-on (a pontos sütési idő a szeletek vastagságától függ). Még melegen sózzuk a ropogós zöldségchipset.

Bevezető kép: Migle

Korábban írtunk róla: