Egy különleges, édes paradicsomfajta: a Pachino

Egy különleges, édes paradicsomfajta: a Pachino

Édes bogyók.

A Pachino paradicsom (Pomodoro di Pachino)  oltalom alatt álló, védett földrajzi megjelöléssel rendelkező fajta. A Szicília déli részéről, Pachino környékéről származó zöldség ott igen elterjedt és ízletes kedvencnek számít. Kicsi, kerek bogyói fürtökben teremnek.

Más fajtáktól a rendkívül intenzív íze, ropogós húsa, fényes héja és jó eltarthatósága különbözteti meg. Amennyiben a kertünkbe ültetnénk, fontos, hogy a lehető legtöbb napsütést kapja, ezért napos, szélvédett helyre tegyük. Optimális számára például egy déli fal melletti terület.

pachino paradicsom 02
Gianni 2015

A legfinomabb nyersen fogyasztva, így élvezhetjük igazán a karakteres, édes ízét. Tápanyagban gazdagok a paradicsomszemek, különösen magas a Pachino C-vitamin tartalma.

Bevezető kép: sunshinecity

Korábban írtunk róla: