Egyszerű és fenomenális: cukkini mint savanyúság!

Egyszerű és fenomenális: cukkini mint savanyúság!

Tegyük el télre a nyár ízeit!

Bár munkás a befőzés, tartósítás, a hideg évszakban nagyon fogunk örülni annak, hogy nyáron sokat szorgoskodtunk. Töltsük meg a kamrát a nyár ízeivel! Ha sok a cukkinink, és már elegünk van a rántott vagy sült változatból, készítsünk belőle savanyúságot télre! A pácolt cukkini nagyon gyorsan, egyszerűen eltehető finomság.

pacolt cukkini recept 02

Hozzávalók

• 300 ml víz
• 2 teáskanál só
• 1 evőkanál bors (egész)
• 4 cukkini
• 4 gerezd fokhagyma
• ½ csokor kapor
• 500 ml ecet (legalább 5%-os)

Elkészítés

1. Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a sót és a borsot.

2. Szeleteljük fel a cukkinit, és a fokhagymagerezdekkel, valamint egy kis kaporral együtt tegyük üvegekbe.

3. Adjuk a vízhez az ecetet és vegyük le a tűzről. A forró ecetes vizet töltsük az üvegekbe azok szájáig, majd légmentesen zárjuk le az üvegeket.

Tipp: tároljuk sötét, hűvös helyen az üvegeket – fényen a cukkini beszürkülhet.