Érdi állattartók figyelemébe: szegek a májas hurkában!

Érdi állattartók figyelemébe: szegek a májas hurkában!

Kutya- és macskabarátok, figyelem: jókora szögekkel 'fűszerezett' májas hurka darabokat hajigáltak el egy érdi állatorvosi rendelő utcájában. A barbár tettet az állatorvos vette észre.

Október 1-én, este 19 óra tájban állatorvos kollégám (dr. L. Zsargal) kiment kutyaürüléket gyűjteni a rendelőnk utcájába (Kutyavári Állatorvosi Rendelő, Érd, Kamilla utca 13.). Kutyaürülék helyett viszont szegekkel teletűzdelt májas hurka falatokat (kb. 3-4 szeg/falat) talált az utca túloldalán lévő kerítések tövében.

Szegekkel tűzdelt hurka

Értesítettük az érdi rendőrséget, akik percek alatt a helyszínre érkeztek és intézkedtek.

A dolog felháborító és barbár dolog, hiszen egy ilyen falat lenyelése biztos és szörnyű halált okozhat bármilyen állat (vagy ember - hisz a közelben van egy nagy forgalmú óvoda is!) esetében. Fontos az is, hogy aki ilyet tesz, azzal állatkínzást követ el, ami már Magyarországon is börtönbüntetéssel sújtható!

Kamilla utcában

Érdekes, hogy az elmúlt napokban (tegnap és szombaton is) többször is durva atrocitások értek minket és pácienseinket az utcában lakó néhány szomszéd felől. Ennek látszólagos oka a környéken megnőtt autós forgalom és fel nem szedett kutyaürülék, melyekért - véleményük szerint - csakis bennünket terhel a felelősség. (Az ürüléket rendszeresen gyűjtjük, nem csak a hozzánk érkező páciensek után és a forgalom növekedése is inkább a közelben lévő nagy óvoda szeptemberi nyitásának köszönhető...)

Szeretném felhívni minden állattartó figyelmét, hogy fokozottan figyeljen kedvencére a környéken, illetve macskáját zárja be!

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?