Ez a három legjobb metszőolló-ajánlatunk májusra

Ez a három legjobb metszőolló-ajánlatunk májusra

A hobbikert.hu szerkesztőinként sokszor beszámoltunk már a Felco metszőollókról, dicsértük a minőségüket és hosszú élettartamukat. Most a három legjobb akciós ajánlatra szeretnénk felhívni a figyelmet.

harom metszoollo ajanlat majus 02harom metszoollo ajanlat majus 03

 

#1 Kompakt metszőolló ajándék bicskával

“FELCO 14 kompakt metszőolló ajándék SWIZA svájci bicskával, egyetlen olló áráért”

A FELCO legkisebb és legkönnyebb, mégis különlegesen erős metszőollóját egy szuper svájci bicskával párosítottuk.

A FELCO praktikus ollóját kisebb kézmérethez tervezték, de a különleges ergonómiai megoldások miatt nagyobb kézben is kényelmesen használható. Nemcsak kompakt méretű, de ügyesen is manőverezhető, könnyű metszőolló a 14-es modell. Az átlagosnál kisebb pengéi inkább a vékonyabb hajtásokhoz és ágakhoz valók, de megbirkózik az ujjnyi vastag, kemény fával is: minden vágás precíz és tökéletes metszlapú lesz.

A metszőollóhoz a FELCO gyár egy FELCO 500-as svájci zsebkést csomagolt, amelyet a híres SWIZA gyártott. A bicska alapfunkciókat tartalmaz, de az ismert (és szintén szuper minőségű) Victorinox svájci bicskáknál egy kicsit nagyobb és erősebb pengével rendelkezik, illetve a felhasznált acél is egy fokkal keményebb. Különlegessége a biztonsági zár, amely egyetlen gomb megnyomásával aktiválható és nem engedi becsukódni a pengét, ha egyszer kinyitotta a használója.

A két fantasztikus kerti szerszám most egyetlen csomagban, limitált szériában érkezett hozzánk és az akciós ára épp annyi, amennyibe maga az olló kerül, tehát az önmagában 10 ezer forintos zsebkés így ajándék! Aki kisebb kézbe való, kompakt metszőollót keres, ennél jobb ajánlatot nem talál.

harom metszoollo ajanlat majus 04

Akció: FELCO 14 ergonomikus profi metszőolló + FELCO 500 svájci bicska 3 funkcióval >>

 

#2 Kemény munkát bíró metszőolló ajándék kesztyűvel

“FELCO 11 metszőolló és hozzá való textil-bőr kerti kesztyű egyetlen olló áráért”

A Felco-Shop.hu ajánlata páratlan értéket képviselő csomag, amelyben egy vérbeli munkaolló és egy különleges munkakesztyű szerepel.

A FELCO 11 talán a legizgalmasabb metszőolló modell, amelyet bemutathatunk. A felépítése szinte azonos a FELCO gyár legsikeresebb modelljével, a FELCO 2-vel, amely idén is a profi kertészek első számú választása. A FELCO 2 típust 1948-ban fejlesztette ki a FELCO-t megalapító svájci mérnök, aki a szőlősgazdák munkáját megfigyelve hozta létre a modern kor metszőollóját.

Csaknem 50 évvel később azonban a modern gyártástechnológia megteremtette az igényt a FELCO 2 továbbfejlesztésére, így született meg a FELCO 11. A mérnökök megtartották az eredeti vonalvezetést és a legjobb tulajdonságokat, és egyben újdonságokat is bevezettek az új típusnál. A FELCO 11 továbbra is kemény kerti munkára szánt robusztus szerszám maradt, mégis keskenyebb és precízebben irányítható pengéi vannak, lehetővé téve a szűk ágvillákban történő metszést is. A FELCO 11 így hidat képez a klasszikus modellek és az ergonomikus, újratervezett metszőollók között. Rendkívül sikeres, időtálló darab. A Felco-Shop.hu munkatársai szerint a legjobb választás, ha valaki munkára veszi a metszőollót, jobbkezes, és közepes vagy nagy keze van.

Ez az olló tehát inkább férfi kézbe illik és ennek megfelelően a hozzá adott kiegészítő is a nagyméretű, L-XL kerti kesztyű. Ez az önmagában közel 6000 forintos áron kapható FELCO 702 bőr-textil kerti kesztyű különleges a maga nemében, ugyanis olyan jó fogást nyújt, hogy még a metszés finom mozdulatait, az olló zárását is el lehet benne végezni. Nem sok ilyen kesztyűt láttunk eddig!

A Felco-Shop.hu munkatársai szerint ebben a különleges ajánlatban hab a tortán az, hogy ez a kesztyű messze a legszebb munkára szánt kesztyű, amelyet valaha láttunk. Igazán dizájnos darab, amelyet idén vezetett be a FELCO gyár. A Felco-Shop.hu webáruházban önállóan is kapható, de a FELCO 11 modellel készült akciós csomag különleges lehetőségét nem érdemes kihagyni.

harom metszoollo ajanlat majus 05

Akció: FELCO 11 metszőolló ajándék kesztyűvel >>

 

#3 A klasszikus, örök metszőolló gyémántos élezővel

“A FELCO 2 mellé most gyémántos élezőt teszünk”

Az ikonikus metszőolló most is a FELCO legsikeresebb modellje, a profi kertészek első számú választása.

Ezt az ollót most a szerintünk legjobb, gyémánt bevonatú élezővel egészítették ki, az ár változtatása nélkül. Az élező önmagában még sosem volt kapható 6000 Ft alatt.

A gyémánt élezők külső rétegét finom szintetikus (ipari) gyémántporral vegyítik. Mivel a gyémánt a természetben előforduló legkeményebb anyag, ezért az élezés közben rendkívül ellenálló, alig kopik, így elég belőle egy egész vékony, általában 1 mm-es réteg. Ez is kb. “örökké” tart. A gyémánt élezők nagy előnye, hogy rendkívül gyors velük a munka. Az élezőből kiálló mikroszkopikus gyémántszemcsék jól “viszik” az acélt, pillanatok alatt elérhetjük az ilyen élezővel a kívánt eredményt.

A gyémánt további előnye, hogy nem kell a fenéshez vizet vagy olajat használni, hanem szárazon is pillanatok alatt (néhány húzással) végzünk. A gyémánt élező hátránya is épp a hatékonyságából származik: aki először feni a pengét ilyennel, gyakran túlzásba viszi a munkát és túl sokat elfen a pengéből. A gyémánt nagyon gyorsan megteszi a hatását, nem szabad erősen rányomni a pengére, gyengéden is épp elég hatásos.

harom metszoollo ajanlat majus 06

FELCO 2 klasszikus metszőolló + FELCO 903 gyémánt bevonatú fenőacél >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?