"Fejjel lefelé" trükkel érlelhetjük utó a zöld paradicsomokat

Utolsó esély.

Az ősz magával hozza a levelek színeződését, majd lehullását, a kiskert üresebbé válását. A termények azonban nem mindig követik a ritmust: előfordulhat, hogy a hirtelen érkező borongós, hideg napok elvágják a már megindult érési folyamatokat. Gyakran megfigyelhető, hogy még október-novemberben is zöld paradicsomok díszítik a veteményt.

Ha különösen sok paradicsom maradt még zöld a növényen, akkor érdemes a "fejjel lefelé" trükköt kipróbálnunk: ássuk ki a paradicsomnövényt gyökerestül és szedjük le a leveleit. Ezt követően lógassuk fel egy meleg helyen (ideális a 18 és 20 °C közti hőmérséklet és a magas páratartalom), fejjel lefelé. 2-4 hét alatt bepirosodnak a bogyók és elnyerik édes aromájukat.

Korábban írtunk róla: