Hajtassunk télen friss zellerzöldet

Hajtassunk télen friss zellerzöldet

Az ablakból a fazékba.

Legkésőbb november végén kiürül a zellerágyás, a zöldségek a földből a pincébe vándorolnak. A gumókat a burgonyához hasonlóan sötétben, hűvös, fagymentes helyen tároljuk. A betakarítás után egy késsel vágjuk le a gumóról a leveleket és a gyökereket. A vágási felület beszárad, a gumókat pedig akár hetekig is eltarthatjuk.

Amikor a tél folyamán friss zellerzöldet szeretnénk a levesbe, egytálételbe tenni, ki is hajtathatjuk a gumókat. Ehhez vágjunk le a gumó tetejéről egy kb. 5 cm-es darabot és hagyjuk ezt kiszáradni. Majd a darabot tegyük egy földdel teli cserépbe és állítsuk az ablakpárkányba. 20-25 °C között kihajt, a friss zellerzöldet szedegethetjük, felhasználhatjuk kedvünk szerint.

Korábban írtunk róla: